» Historiek

HistoriekDe historiek van Voeders Huys dateert al van in 1865. Dan startte Casimir Huys een kleinhandel in granen en zaden aan de Kruispoort in Brugge. De handel werd verder gezet door zijn 2 zonen Eduard en Arthur. Al gauw wordt het pand aan de Kruispoort te klein en vinden ze een nieuwe locatie aan de Damse Vaart (Brugge). Daar wordt een nieuwe mouterij opgestart. De opvolging hiervan is verzekerd door Godfried, een zoon van Arthur, en 2 zonen van Eduard, Robert en Antoine.

In 1964 stopt Robert met de granenhandel en begint met de productie van veevoeder. Opnieuw wordt de vestiging aan de Damse Vaart te klein. Er wordt uitgeweken naar de haven in Brugge waar een volledige nieuwe fabriek wordt gebouwd (1965-1966).

In 1970 komt ook Paul Huys, de zoon van Robert, werken in het bedrijf, waar hij nog steeds actief is.

In 1989 werd een tweede productie-eenheid aangekocht in Frankrijk, Saint-Michel en in 1991 koopt Voeders Huys de aanpalende fabriek in Brugge aan.

In 2008 werd een nieuwe maal-menglijn voor varkensvoeders opgestart en in 2013 werd geïnvesteerd in een volledig nieuwe productielijn voor pluimveevoeder.

Ondertussen is ook de vijfde generatie  actief in het bedrijf.